Sharing is helping.

We offer you this space to share your knowledge about Magento and learn from our experienced customers.

    Home Forums Theme Forum HelloUno installation Reply To: installation



    What is “install the theme correctly”? I’m trying to follow the install directions but they don’t work. The theme says it is compatible with Magento 1.4, but the directions look like they are for 1.3. Speaking of, I’ve seen 3 separate directions:

    1. included with theme download
    2. directions you provided (
    3. the video that was not recommended

    The provided instructions with the theme download states that HELLOTHEMES would prefer us to use the HelloUpload extension to install the theme. I can’t find that extension anywhere. The forum here says to not use it as it’s not working properly.

    I don’t even know which method to use anymore! To date, I’ve attempted to copy the theme files using three methods:

    1. GUI FTP: Dragged app, skin, and media to my magento root folder, overwriting when prompted.
    2. Shell: cp -R app skin media /var/www/magento (source files are in hellouno/theme)
    2. Shell: cp -Rn app skin media /var/www/magento (this was the noclobber method)

    For me, methods 1 and 2 produced the same results. 3 didn’t overwrite the files where necessary so I know that’s not the correct way at all.

    I restored the original app/skin/media folders and attempted again, using the link to the directions you provided. I get the same problem. Homepage appears fine, product pages don’t display properly. (Added the Static Blocks and Pages both seem to work fine)

    I even went as far as to manually place each and every file from the hellouno theme into the location on the web server. Same results as the copy file methods 1 & 2 I listed above. I clicked around on different products. Looks like some work, some don’t. Maybe that’s how it was working before. I compared products that work and those that don’t, in particular the Design section for a product. A particular option isn’t selected for either, as indicated by the option “– Please Select –”.

    After this manual method, I notice that I can’t get to any of the other pages, such as:
    Checkout (
    Wishlist (

    I assume they weren’t working before either, just never tried them until now. Other CMS Pages, such as Customer Service are not available either.

    I don’t know what to do anymore Guillermo. I’ve wasted 2 days trying to get this to work. So far this these seems very unusable and is not ready for production. If you cannot provide support for this theme, what can we do about a refund? I hope we don’t have to take it to that step though. I would like to get this to work.